.: Leskó Borászat és Napudvar :.   A Leskó Családi Borászat finom borai: Aszúeszencia, Golden Tokaj Cuvée, Hárslevelű

 

  • Home

  • Üdvözöljük

  • Napudvar

  • Borászat

  • Barátaink

  • Elérhetőségek

Érik... Régi szüreti hangulat

 

Borászat

  • Terroir

A Tokaj-hegyaljai terroir, vagyis a dűlők mikroklímája, talaja, az egyedi fajtaösszetétel, az évszázados szaktudás és technológia, a gazda kitartó, megalkuvást nem ismerő, egész éves munkája teszi lehetővé annak a csodának a megszületését, melyért a világ minden bortermelő helyén csak epekednek - ez az aszúszem. Egy kicsi, de annál értékesebb bogyó tette világhírűvé a borvidéket és vonzza borkedvelők millióit, hiszen aszúszem nélkül nem születhet aszúbor sem - és valljuk be, aszúbor nélkül nem érdemes élni.

  • Szakértelem

Mi ehhez a misztériumhoz adjuk hozzá szeretetünk és tudásunk legjavát. Szőlőinket a holdkalendárium hagyományai szerint gondozzuk. Legfontosabb célunk, hogy az ember és a bor között kötődés alakuljon ki, hiszen a borkóstoló a bort elfogyasztja, magához veszi, ezáltal ez testének részévé válik. Manapság igen fontossá vált az ökológiai gazdálkodás és táplálkozás. Mi a szőlő növényvédelmében helyezzük a környezettudatosságra a hangsúlyt. Ezáltal védjük térségünk flóráját, faunáját, környezetünket, és persze magunkat, borfogyasztókat is. Területeink a Mád határában fekvő Betsek dűlőben találhatóak. Főként Furminttal és Hárslevelűvel foglalkozunk, emellett még a Zenit alkotja területeink zömét. Kedvező évjáratokban Sárga Muskotályt is szoktunk felvásárolni.

  • Összetartás

Családi borászatunk valódi csapatmunka. A család feje, Leskó István egyben a gazdaság vezetője is. Ő felelős a szőlőben végzett munkákért, de azért sokszor konzultál a család szakértő hölgytagjaival, Ilikével - aki egyébként a vendéglátás háziasszonya - és a lányokkal, Nellivel és Annamarival.

Leskó Családi Borászat és Napudvar Vendégház · 3909 Mád · Batthyány L. u. 29.

T.: (+36 47) 348 050 · (+36 20) 3766 944 · F.: (+36 47) 548 027 · office@lesko-tokaji.hu